Zar nam je kolagen nužan?

Koja se žena to nije zapitala? Ili možda ovako zar mi je kolagen važan i nužan? Zar uopće moram misliti o tome je li ga imam ili nemam?! Prije neki dan susrela sam se s mojim starim prijateljicama s kojima znam otići na kavu jednom mjesečno da prokomentiramo razne ženske teme koje nas uvijek zamaraju.

Uvijek se dobro nasmijemo na naš račun. To su sitne naslade naš žena, pogotovo kad je u pitanju naša ljepota i muževi. No današnja je tema bila kolagen. Odmah sam se počela smijati jer sam si mislila zar tako ćemo stručno secirati temu? Jedna od nas se malo više zainteresirala za kolagen pa se dobro pripremila za predstavljanje teme. U biti nakon što nam je ispričala temeljne stvari o tome zapodjenule smo razgovor o svim tim kremama koje se trenutno nude na tržištu.


Zbilja, kad bolje razmislite, ima krema koje koštaju kao kutija cigareta dok neke stoje upravo malo bogatstvo. U čemu je razlika pitam se. Razumijem da nije svejedno kako je neki sastojak proizveden. Od tuda i svi oni važni certifikati koji se ističu na pakiranjima proizvoda, no nama kao potrošačicama i nije taj dio važan. No, jedna me prijateljica zaustavila u mom odgovoru i rekla mi je da ona itekako čita sve s etiketa i onih malih papirića i da osobito ove kreme koje sadrže kolagen imaju veliku važnost.

Do sad nisam imala neku posebno mišljenje o tome, no istini za volju naravno da mi je važno kako izgledam. I svjesna sam svaki dan kad se pogledam u ogledalo da polako starim i da mi se bore oko očiju vide i da su mi podočnjaci stanjeni i koža na licu također. Ali sad ću ja svih zeznuti i nabaviti si kremu s kolagenom i zablistat ću novim sjajem! I uzet ću neku finu, skupu kremu pa da vidimo!